![]() |
![]() | T. Melan ?iirleri | ![]() |
![]() |
![]() | ERDEMİN BÖYLESİNE ŞAPKA ÇIKARMAK GEREKİR | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Sevgili Tahsin Hocam
Kutlamak istiyorum ama ağzım açık, tadı damağımda kaldı Zühtü Hocam da güzelliğin farkındadır. :D |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
Sevgili Enver,
Eski ama eskimeyen dost. Anılar içinde dolaşırken aklımdan geçenler Dizelere döküldüler. Geçen yılların anısına Küçük bir armağan sana. Benlik Davası Koskoca bedenimi bir yudum efkâr bastı Düğün dernek neyime bulamam şenliğimi Bir tutam mutluluğu karabasanlar bastı Ben beni bilmez oldum yitirdim benliğimi Arama uzaklarda beni sorma ellere Ellere güven olmaz düşürürler dillere Dillere düşer isem karışırım yellere Yeller savursa bile silemez benliğimi Acep ben kimim diye sorgularsan kendini Kendini yüce görme incitirsin dengini Dengini bulur isen esirgeme sevgini Sevgin yok olsa bile köreltmez benliğimi Düşünmeden söyleme yerli yersiz sözünü Sözünü esirgeme bilmeyenden özünü Özünü yitirenden uzak eyle gözünü Gözün sararsa bile soldurmaz benliğimi Sakınmadan söyledi Melanî üç beş lafı Lafı söylerken düşün yapmamalısın gafı Gafı yapmış kişiden uzak dur tutma safı Saf ağu olsa bile öldürmez benliğimi Frankfurt/4.2.07/TM Tahsin MELAN |
|||||||||||
_________________ BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ DİLİMİZ İÇİN. tm
|
![]() |
![]() | DİZELERİN GÜZELLİĞİ | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az demis Atalarımız.
Sayın Hocam ve Sevgili Dostum Tahsin ! Daha ne dizebilirim ve ne diyebilirim Ustaların yanında çıraklara söz düşmez Ama zevkle okudum sağolasın kalemin dert görmesin. İyi günler Enver |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
ÇEK GİT Sevmek affetmektir...
Nefesim, kanımdın, mis kokan tendin Durma güzel durma kandır da çek git Gönlümde tutuşan kor bir alevdin Durma güzel durma söndür de çek git Daha ne deyim ki yetmiyor sözüm Kırıldı kanadım fersizdir gözüm Bir sefa sürmedi alemde özüm Durma güzel durma güldür de çek git Dilim dönmez oldu aklım perişan Ben oldum peşinde her daim koşan Kalmadı mecalim, ne ün ne de şan Durma güzel durma öldür de çek git Vuslat erip, Hakka varmadan evvel Kul kuldan hakkını almadan evvel Melanî hesabı vermeden evvel Durma güzel durma aftır de çek git TM Tahsin MELAN |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
..... Melanî hesabı vermeden evvel Durma güzel durma aftır de çek git Melânî dostum, çok anlamlı bir şiir yazmışsınız. Hele de kapanış.... Selamlar |
|||||||||||
_________________ Sev ki sevilesin!
|
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
Kederli dost, hatır için de olsa senden bunları duymak çok hoş.
Beni dürtüklediğinizi biliyorum. Ama çizmenin boyunu da iyi biliyorum. Bizimki sıradan denemeler. Saygılarımla |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
.................................... Sunuyu müzik eşliğinde buradan izleyebilirsiniz. GÖNÜL Kendin inansan da beni aldatma Ben hep gencim diyen ey deli gönül Yirmilik isterim diye tutturma Yaş yetmiş iş bitmiş ey deli gönül Kış soğuk demeden gezer tozardın Tiril tiril giyip volta atardın Üşüdüm diyene caka satardın Şimdi neler oldu ey deli gönül Tatlı tuzlu demez ne olsa yerdin Acıyı turşuyu eksik etmezdin Soğuğa sıcağa hayır demezdin Kör boğaz durdu mu ey deli gönül Namaz niyaz nedir bilip kılmazdın Hacıya hocaya hatır sormazdın Bağlasalar bile içer durmazdın İkrarın nedendir ey deli gönül Bir fidan diktin mi var mı emeğin Eledin ununu astın eleğin Çarkına düşünce kahpe feleğin Varlığın sönecek ey deli gönül Beş paralık hayrın oldu mu kula Sarkmadan durmazdın kadına dula Benliğini sattın üç kuruş pula Tövbeler tövbesi ey deli gönül Atan yeme derken hep haram yerdin Sana uymayana aptallar derdin Ezan başlayınca gazel çekerdin Nutkun mu tutuldu ey deli gönül Bir varmış yokmuş olduğu zaman Ellerin böğrüne konduğu zaman Melekler hatrını sorduğu zaman Lâl olur dillerin ey deli gönül Melanî söylenme dünya hâline Cahil de erecek Hak kemâline Gonca gül olsan da bak cemâline Ne hallere düşer ey deli gönül TM Tahsin MELAN |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Tahsin Melan dostum.
<Melânî coştu> diye sevinirken, Kederli'nin papucunu dama attırsın diye de korkuyorum... Ara vermeden devam et lütfen. Selamlar |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Melânîye cevâben....
DELİ GÖNÜLDEN HESAP SORMA! Ey Melânî ne istersin gönülden? O hesabı nefsine sor arkadaş. Söz dinler mi bizim gibi cahilden? İnanmazsan ehline sor arkadaş. Gönülle baş eden var mıdır söyle. Âlem varolalı hep olmuş böyle. Aklı o deliye pusula eyle. Kaçınmazsan nesline sor arkadaş. Kim söz geçirmiş ki deli gönüle? Aldırır mı tok kaleme has dile? Görür gerçekleri, düşmeli ille. Usanmazsan aslına sor arkadaş. Belâ olur hem ağa hem paşaya. Koyulmaz hapise, girmez şişeye. Kapılır da uçar keyif neşeye. Çekinmezsen yaslına sor arkadaş. Kederli'den selam olsun yürekten. Fazla yorma başı dert dökerekten. Çoka .oka konar hoş diyerekten. Utanmazsan usluna sor arkadaş. Kederli©Almanya, 17.02.2007 |
|||||||||||
En son Kederli tarafından Cmt Şub17, 2007 22:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi. _________________ Sev ki sevilesin!
|
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
Eyvallaaaahh mirim...
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
.................................... Sunuyu müzik eşliğinde buradan izleyebilirsiniz. Boş Hülyalar Hayale kapılıp sevdiğim günler İnan ki gönlüm hep seni özler Bir kerecik olsun gülmeyen gözler Enginlere dalıp kaybolup gider Günlerim geceydi geceler sensiz Olur mu hiç gonca güller dikensiz Beyhude yalvarıp yakarma densiz Bu sevda kuruyup çöl olup gider Arasan cihanı bulsan dengini Mevsimler kıskanır gülün rengini Bir hazan vaktinde bülbül şevkini Duyamazsın inan yel olup gider Kaybolan yıllarda yolu gözlenen Bir dirhem umuttu senden istenen Kahpe felek deyip aşka kinlenen Bir tutam özlem de savrulup gider Melanî dellendi yine özünden Hülyalar saçıldı gönül telinden Tutamadım bir an ince belinden Dört kollu sandıkta uzanıp gider TM Tahsin MELAN |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Sevgili dost Melânî.
Artık kıskanmaya başladım vallâhi. Deryâlar gibisin dolu dolusun maşallah... Selamlar |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | Boş Hülyalar | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Sevgili Dostum
Ben şimdiye kadar bir hülya görmedim ki boş olsun. Boş olmuş diye düşünebilsek ki onun adı hülya olsun... Tadı damaklarda kalacak bir güzellik. Sağolasın |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
Biz Bu muyduk?
Nankördür insanoğlu, bencildir. Hep bana, hep banadır düsturu. Herkes bunu söyler ama kendine toz kondurmaz. Oysa öze dönmesini bir bilsek. Nerde kusur eyledik, nerde gönül kırıp isyankâr olduk? Nerde sevdik, sevgimizi dilleyemedik? Niçinleri hesaplayıp özür dilemesini becerebilme büyüklüğünü gösteremez olduk. Açla tokluğumuzu paylaşma alyşkanlığımıza ne oldu? Komşunun açlığından, yetimin yoksulluğundan bîhaber bir kuru kalabalıktan gayrı kim olduk? Bu muydu Yesevilerden, Mevlanalardan, Yunuslardan bize yadigâr? Elbette hayır. Bunu bilir, biliriz de yine bildiğimizden şaşmayız. Nankörüz, kimseye yok hayrımız. Oysa Felek kahpe de olsa gönüllere gönüllerince vermeye hep hazırdır. Yeter ki istemesini bilelim. Feleğe İsyan Bilmem neydi günahım felek bana neyledin Hicran yüklü göz yaşym, sanki benzer ırmağa Acı tatlı yaşamı sırtıma yük eyledin Hasretim Veysel gibi sadık kara toprağa Bir kuru dal misali geldi geçti ömrümüz Beyhude çırpınırım kimse duymaz sözümüz Canan uzak olsa da saza geçer hükmümüz Aşığım Yunus gibi karıncadan yaprağa Savurdun dört bir yana kader dedik avunduk Mertliği dürüstlüğü ölümüne savunduk Yarab nettik neyledik kabahatli bulunduk Sabrım yok Eyyup gibi dayanamam ezaya Yeter artık Melanî bunca isyan nedendir Bir bildiği var elbet o yoktan var edendir Şefaat bekleyenler ağlarken de gülendir Tövbeler olsun deyip gideceğiz uçmağa* Tahsin MELAN 2 Temmuz 2007 *Uçmak: eski bir sözcük olup ölmek / cennet kavramlarını karşılamaktadır. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | T. Melan şiirleri | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |
Gücünü phpBB
Yazılımından Alır.
Arayüz Morpheus Destek canver.net & yigini
İçerik© DİLİMİZİ KORUYALIM, ONA SAHİP ÇIKALIM