![]() |
| FİBA saçmalığı BASCAT |
|
Site Sorumlusu
|
Türkiye'de 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nın maskotunun adı ''Bascat'' oldu.
Bugün aldığım bir mektupla başlamak istiyorum. Böylesi duyarlı kişilerin varlığını bilmek kadar güzel bir duygu olamaz. Bana bu haberi ulaştırdıkları için teşekkür ederim.
Eyyy FİBA yetkilileri, Size sesleniyoruz! Duyun bizi, duyun ve bu gaflet uykusundan uyanarak yaptığınız yanlışı ve içine düştüğünüz şaşkınlığın eseri olarak ortaya çıkardığınız BASCAT sözcüğünü düzeltin. Bir deli kuyuya taş atarmış ya... İşte size başka bir deli. Şunların önerdiği sözcüklere bakar mısınız: Bascat, Onecat ve Micho Size söyleyecek söz bulamıyorum. Satılmışlar diyeceğim ama adı Satılmış olanlara karşı ayıp olur? Dilinizi eşek arıları soksun emi... Diyerek beterini söylememiş olayım. Türkçe sözcüklerin kökü kurumuş olmalı. Allah için aklı başında, dilini seven bir kişi yok muydu o kurulda acaba? Yoktur, yoktur. Yalakalık ve özenti içinde en saçma sözcüğü uydurma yarışına girmiş olmalılar. Yarışın sonu da belli. Kim neresinden uydurduysa tam uydurmuş. Belki yine kalemimi sivrilttiğimi söyleyerek bana sitem edenler olacaktır. Hiç önemli değil. Delilerin, kendini bilmezlerin, dilini katleden, cahilce işler yapan, el diline özenip yalakalanan, entel takılıp da aydın geçinen zavallılar bu tür aymazlığı sürdürdükleri sürece ben de kalemimi sivri tutmaya onların gözüne ya da içinde beyin olmayan tokmak kafalarına sokmaya devam edeceğim. Bre cahiller, bre densizler. Bu nedir? Bunun nasıl bir açıklaması olabilir? Senin kendi dilini kullanmaktan çekinecek hangi aşağılık, ezilmişlik hislerin var? Belki senin dilinden utanmak gibi bir sorunun olabilir ama bizim yok. Bu dilin sadece sana ait olmadığını nasıl unutursun? Sen benim dilimi böyle saçma sapan sözcüklerle nasıl kirletir ve beni temsil ederek ele güne yalakalığa soyunursun? Bu hakkı sana kim veriyor? Şimdiye kadar hangi ülke böyle bir uygulama yapmış? Bana bir örnek gösterebilir misin? Gösteremezsin. O halde bizim sorunumuz, pardon senin sorunun nedir? Neden kendi dilinden bir sözcükle ortaya çıkmıyorsun? Bu kadar mı kendine güvenin yok, bu kadar mı densizsin ve bu kadar mı onursuzsun? Sen benim dilimi böyle saçmalıklarla doldurmaya çalışırsan karşında işte böylesine seni yerin dibine batırmaya çalışan dilini seven bu milletin evlatlarını görürsün. Şimdi lütfen bu yaptığın çirkinliğe bir çözüm bul. Bunu dilime yamama. En kısa zamanda bunu düzeltmenizi bekliyoruz, hadi biraz daha kibarca olsun: Rica ediyoruz. Rica ediyoruz, saçmalığınızın ve özentiliğinizin eseri olan BASCAT sözcüğünün yerine de Türkçe bir sözcük bularak dilimizi ezdirmeyin ve kirletmeyin. Zararın neresinden dönülse kârmış, lütfen bu dile bu zulmü yapmayın. İşin en ilginç ve acı yanı nedir biliyor musunuz? Oylamaya 157300 kişi katılıyor ve ne yazık ki onca kişiden biri kalkıp da "Yahu neden Türkçe bir sözcük değil de bu saçmalıklar arasında tercih yapmak zorunda bırakılıyoruz?" diye sormamış. Yazık, çok yazık. Kesinlikle sürü gibi olduk. Birileri yön gösteriyor, diğerleri sorgulama gereği bile duymadan gösterilen yöne odaklanıyor.
Kaynak: http://turkey2010.fiba.com/pages/tur/fe/10/fwcm/news/p/eid/4728/nid/39407/sid/4728/article.html *** Konu ile ilgili daha güncel bilgileri paylaşmanızı rica ederim. |
||||||||||||||||
|
_________________ BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ DİLİMİZ İÇİN. tm |
|||||||||||||||||
| Mithat yıldız |
| FİBA saçmalığı BASCAT |
|
||
|
Gücünü phpBB
Yazılımından Alır.
Arayüz Morpheus Destek canver.net & yigini