![]() |
![]() | 1. Erciyes Şiir Günleri | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Değerli hocam inanın bu mükemmel olacağından asla şüphe duymadığım programda aranızda bulunmayı çok isterdim. Sizden affınıza sığınarak değerli büyüğüm Sn. Fazıl Ahmet Bahadır hocama gönülden selam ve saygılarımı iletmenizdir. Hocama ellerinden hasretle öptüğümü ve Sn. Nevzat Türkten ve Sn. Nurkal Kumsuz hocama en derin saygı ve selamlarımı ilettiğimi Erciyes'e ve tüm Erciyes yüreklilere de selamlarımı ilettiğimi bildirirseniz beni çok mutlu edersiniz. Şimdiden sonsuz teşekkürler. Elazığ'dan Veysel Karaca.
|
|||||||||||
_________________ "MEVZU BAHYS VATAN YSE GERYSY TEFERRUATTIR.."
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Veysel Bey, selamınız yerine ulaştı. Ben de 4 yıl ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim Elazığ'a ve sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.
Gakkoşu öskedim Harput'ta yiğitlerin yatağında Harman harman olan Gakkoşu öskedim Balak Gazi ecdadımın torpağında Çaydaçıra yakan Gakkoşu öskedim Elazığ'da uzun, upuzun bir çarşı Çarşının içinde dükkanlar karşı karşı Kayabaşı'nda Buzluk'ta rüzgara karşı Bağır açan, mertlik saçan Gakkoşu öskedim. S.B.A. |
|||||||||||
En son S.Burhanettin AKBAŞ tarafından Cmt Mar25, 2006 23:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi. _________________ Ne mutlu Türkçe konuşana
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Değerli hocam çok teşekkür ederim. Şiiriniz inanılmaz güzel yüreğinize sağlık. Allah yar ve yardımcınız olsun ellerinizden öperim
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Veysel Kardeşim, yüreğinizin güzelliği sözlerinize yansımış. Sizin gibi yüreği Yunusça atan bir kardeşi tanımaktan dolayı çok mutlu oldum. Nurkal Kumsuz Bey ve Fazıl Ahmet Bahadır Bey, size çok çok selamlarını yolladılar. Ayrıca Ahmet Tevfik Ozan Bey de buradaydı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Bey'e "Harput Evi" maketi hediye ettiler. "Artık Kayseri'de de bir evim olsun istedim" ifadesiyle takdim etmeleri çok hoştu. Başkan Bey'le de çok eski dostlar olduklarını öğrendik. Erciyes Şiir Günleri çok hoş hatıralarla bu akşam sona erdi. Hazar'dan Erciyes'e ve yüreklerden yüreklere yol varmış demek ki... Bütün Harput'a, Hazar'a, Elazığ'a ve sizlere Kayseri'den Erciyes'in eteklerinden en sıcak sevgilerimizi yolluyoruz.
|
|||||||||||
_________________ Ne mutlu Türkçe konuşana
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Değerli büyüklerimin selamları başım üzerinedir. İnanın Erciyes'ten gelen selam ben, ailem ve arkadaşlarım için selamların en yücelerindendir. En kısa zamanda aranızda olmak ellerinizden öpmek Erciyes'te bir demli çayınızı içebilmek dileği ve duasıyla. Saygılarımı sunarım.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
1. Erciyes ?iir Günleri etkinli?i çerçevesinde Kayseri’ye gelen ?airler, Kayserili ?airlerle birlikte Erciyes’te bulu?tular.
?AYRLERYN ERCYYES KEYFY 1. Erciyes ?iir Günleri etkinli?inden Kayseri, yüz aky ile çykty. 24-25 Mart tarihleri arasynda düzenlenen etkinli?e Kayseri dy?yndan 12 ?air katylyrken, Kayseri’den de katylan ?airlerle birlikte bu sayy 100’ü geçti. KATILANLAR: Kayseri dy?yndan katylan ?airler: Ahmet Tevfik Ozan, Ali Akba?, Bahaddin Karakoç, Bekir Sytky Erdo?an, Erdem Bayazyt, Memmet Ysmail, Mustafa Miyaso?lu, Öcan Ünlü, Ragyp Karcy, Recep Garip, Hakan Türker Dulkadiro?lu, Tayyip Atmaca ve Yahya Akengin . Kayseri'den katylan ve ?iir okuyan ?airler: Abdullah Güne?, Adnan Büyükba?, Ahmet Ada, Ahmet Syvacy, Alim Gerçel, A. Ryza Navruz, Ayhan Gülsoy, Bayram Durbilmez, Bekir O?uz Ba?aran, Betül Övünç, Burhanettin Akba?, F. Ahmet Bahadyr, Hüseyin Türkmen, Ybahim ?ahin, Ysmail Adil ?ahin, Kadir Karaman, Kemal Ahmet ?en, M. Ylyas Suba?y, Mahir Sürmelibey, Mehmet Dursun, Mehmet Haso?lu, Mustafa Ybakorkmaz, Murtaza Ekici, Mustafa Yaraly, Mümtaz Be?en, Nevzat Özkan, Nihal Solmaz, Selim Tunçbilek ve Sergül Vural. Bu isimlerin dy?ynda daha birçok ?air, yazar ve edebiyatçy etkinlikleri takip etti. ZYYARETLER Birinci gün Kayseri Büyük?ehir Belediye Ba?kany Mehmet Özhaseki’yi ziyaret ettiler ve bu tatly sohbette Elazy?’dan ?ehrimize gelen ?airlerden Ahmet Tevfik Ozan’yn “Kayseri’de de bir evim olsun istedim” sözleriyle Ba?kan Beye “Harput Evi” maketi vermesi oldukça ho? anlardan biriydi. Ozan ile Ba?kan Bey’in iki kadim dost olarak hatyralaryny nakletmeleri de dinleyenlere keyifli anlar ya?atyyordu. ?airler, Ba?kan Özhaseki’den sonra Kayseri Valisi Osman Güne?’i ziyaret ettiler, ?iir ve ?air dostu Vali Bey’in sycak ilgisiyle kar?yla?tylar. YKY FARKLI PANEL : “?YYR NEDYR, ?AYR KYMDYR?” VE “?EHYR VE ?AYR” 1. Erciyes ?iir Günleri etkinli?inde iki önemli panel vardy. Birinci gün saat 14.00’te ba?layan “?iir nedir, ?air kimdir?” konulu paneli Bekir O?uzba?aran yönetirken ikinci gün ayny saatte ba?layan panelin konusu ise “?ehir ve ?air” idi, bu paneli de Prof.Dr.Nevzat Özkan yönetti. YKY AYRI ?YYR DYNLETYSY Cuma ve cumartesi günü saat 20.00’de ba?layan iki ayry ?iir dinletisi vardy. ?airler bazen bir, bazen iki ve üç ?iirlerini seslendirerek büyük bir ?iir ziyafeti sundular. Sanyrym Kayseri’de unutulmaz anlar ya?andy ve uzun zaman etkileri olacak bir kültür ve sanat faaliyeti oldu. ?AYRLERYN ERCYYES KEYFY Ykinci gün ?airler Erciyes da?yna çyktylar ve orada Kayserimizin ve Kapadokya’nyn sembolü olan Erciyes da?ynda “Erciyes’in zirvesinden Türk ?iirinin zirvesine” konulu serbest bir sohbet gerçekle?tirdiler. “Da? parçasy kubbeler ufaktan, iriden Gel, ha?meti gör yandan, ileriden, geriden; Bir mucize devrinde Sinan, Erciyes’i, Ystanbul’a dikmi?, getirip Kayseri’den” Arif Nihat Asya Arif Nihat Asya’nyn bu dizelerini kar ya?y?y altynda Erciyes’e kar?y okuyan ?air ve Edebiyatçy Bekir O?uzba?aran, bu ?iir havasy kokan günde 2000 metre yükseklikte Erciyes’e bir kez de kendi ?iiriyle seslendi. Bulutlar üzerinde gark olmu? gibi nûra Sana baktykça rûhum kanatlanyr huzûra Yklîminde ya?amak insana büyük onur Senin çocu?un olmak, yeti?mez mi gurûra? Bekir O?uzba?aran Uzun yyllar Kayseri’de görev yapan ve Erciyes tutkunu oldu?unu bildi?imiz ?air Doç.Dr.Ahmet Tevfik Ozan’yn ?u mysralary da unutulmayan mysralar arasyndaydy: Kim öper ete?ini, ye?il kyrmyzy sary Çiçeklerle iz kalyr pak yürekli Erciyes! Yyldyzlara, doru?un; götürür mü yollary? E?ilmemi? ba?ynda, ak çelenkli Erciyes. Ahmet Tevfik Ozan ÜSTATLAR DA TELEFERY?E BYNER Türk ?iirinin üstatlarynyn teleferik keyfi ise görülmeye de?erdi do?rusu. Ali Akba?, Erdem Bayazyt ve Yahya Akengin de teleferik keyfini sürenlerdendi. MUSTAFA YALÇIN BEY’YN SÖZLERY Kayseri Büyük?ehir Belediyesi Mustafa Yalçyn Beyin sözleri oldukça de?erliydi. Yalçyn diyor ki: “?ehircilikte, ekonomide ve sporda önde giden Kayseri'nin sosyokültürel alanda da adyndan söz ettirmesi için çaba sarf ediyoruz. 5 bin yyllyk kültürel birikimi olan Kayseri'nin bunu ba?aracak altyapyya sahiptir. Kayseri, birçok medeniyete ev sahipli?i yapmy? bir ?ehir. Tarihi ve kültürel alandaki birikimi gerçekten çok fazladyr. Bu ?ehrin son zamanlarda ?ehircilikte, sporda ve ekonomide yakalady?y ivmeyi kültürel hayatymyzda da yakalamasy gerekiyor.” Y?te Erciyes ?iir Günlerinin oturdu?u çerçeve budur. Bütün bu emekler Kayseri’nin sosyal ve kültürel hayatyny canlandyrmak için harcanyyor. Tertip Komitesini Kutluyorum Kayseri Büyük?ehir Belediyesinde bu faaliyeti özveriyle yürüten insanlara ve bu etkinli?i planlayan tertip komitesine kutlamak gerekir bence Kayseri’nin ufkunu bu derece açtyklary için. Y?te tertip komitesi üyeleri: 1. Mustafa YALÇIN ( Kayseri Büyük?ehir Belediyesi Genel Sekreteri) 2. Oktay DURUKAN ( Kayseri Büyük?ehir Belediyesi Y?tirakler ve Y?letmeler Daire Ba?kany) 3. Aydyn KARAKYMSELY (Kayseri Büyük?ehir Belediyesi Kütüphane Müdürü) 4. Prof.Dr. Nevzat ÖZKAN (Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi TDE Ö?r.Üyesi) 5. Bekir O?UZBA?ARAN (Erciyes Üniversitesi, ?air ve Edebiyatçy) 6. Alim GERÇEL (Kayseri Kültür ve Turizm Derne?i Ba?kany) 7. Hüseyin TÜRKMEN (Yazarlar Birli?i Kayseri ?ube Ba?kany) 8. Muhsin Ylyas SUBA?I (?air, yazar, edebiyatçy) 9. Emir KALKAN ( Yazar ve edebiyatçy) 10. S.Burhanettin AKBA? (E?itimci, yazar, tv programcysy) [/img] |
|||||||||||
_________________ Ne mutlu Türkçe konuşana
|
![]() |
![]() | 1. Erciyes Şiir Günleri | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |
Gücünü phpBB
Yazılımından Alır.
Arayüz Morpheus Destek canver.net & yigini