![]() |
![]() | KUTLAMA, HOŞ GELDİNİZ, ELEŞTİRİ, ÖNERİ | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
Teşekkürler aziz dostum. Bizi onurlandırdın. Umarım burada, ses getirecek bir ortam oluşturabiliriz. En azından bu işe gönül verenlerin buluşma ve paylaşım ortamı olmasının bilinmesi bile bir kazanç olacak kanısındayım.
Toplumumuzda dil, tarih ve kültür konularındaki yozlaşma gün geçtikçe inanılmaz boyutlara doğru sürüklenmeye devam etmektedir. Buna dur demenin vakti gelip geçmiştir. Bananecilik, bu pis oyunu besleyen en büyük etkendir. Bireysel olarak üstüne düşeni yapmayan veya yapmakta geciken kişilerin oluşturduğu sorumsuz toplum zamanla yok sayılmaya, yok edilmeye mahkûmdur. Bu nedenle bireysel olarak üstümüze düşeni yapmak zorundayız. İşte bu doğrultuda herkesi dilini temiz kullanmaya, kirletmemeye, yabancı sözcüklerin sinsice istila etme oyununa düşmemeye davet ediyorum. Bu amaçla üstüme düşen sorumluluk bilinci doğrultusunda bireysel olarak hazırladığım DİLİMİZİ KORUYALIM adlı bu yazışma ortamına tüm TÜRK DİLİ GÖNÜL DOSTLARINI davet ediyor, bu uğraşıyı desteklemelerini bekliyorum. Dilim, tarihim ve kültürüm adına saygılarımla Tahsin MELAN |
|||||||||||
_________________ BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ DİLİMİZ İÇİN. tm
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Sayın hocam, tüm dileklerinize en içten duygularımla katılıyorum. Sizlerin sayesinde burada birşeyler kapma sevdasındaki bizleri birikimlerinizden mahrum etmeyin.
Saygılar |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Türkçeleştirme çalışmaları çok hoşuma gitti. Başta forum ismi olmak üzere birçok yabancı kelime yerine Türkçe kelimeler kullanmanız çok güzel.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Tahsin Hocam,
Görüşlerinize kesinlikle katılıyorum. Zaten başımıza ne geldiyse bananecilikten geldi. Öncelikle biz kendimizi düzeltmeliyiz ki gelecek nesilllere örnek olalım. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Bu yeni forumun varlığını dolaylı yoldan, bir konuda bana mesaj yollayan bir doktora ogrencisinden öğrendim. O kimse benim e-posta adresimi "www.dilimiz.com"dan öğrendiğini yazıyordu. Ben de merak ederek işte buraya gelmiş oldum.
|
|||||||||||
_________________ Doç. Dr. Timur KOCAOĞLU
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Sayın TM ,
Genel ağ (internet) sayfamıza ve duyuru grubumuza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz. dilimiz.com adresine sayfamızdan bağlantı verdik. www.tdk.org.tr/baglantilar.html adresinden bakabilirsiniz. İlginize tekrar teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz. Türk Dil Kurumu |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Site ile Ceviz Kabuğu proğram sayesinde tanışma fırsatı buldu. açıkcası bu kadar güzel bir site ile karşılacağımı ummuyordum. Emeği geçen herkeze çok teşekkür ederim.Bu gibi sitelerin varlığı ile kopuk yaşayan Türk Topluluklarının dikkatini çekeriz düşüncesindeyim.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Muhterem Hocam, Sayın Tahsin Bey,
Sitenizi zevkle dolaştım. Tebrik eder, çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim. Sevgilerimle. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Sayın Melan,
Bir yürek, bir sevgi işi olan dilimize sahip çıkma görevini, üstelik de bu işi yurt dışında yaparak ne denli önemli bir iş yaptığınızı belirtmek isterim... Türkiye'de çarşı pazarda gezerken kendi ülkemizde dilsel anlamda yabancılaşmayı yaşayan bizlere ne önemli bir mesaj bu yaptıklarınız...Elinize, yüreğinize, beyninize sağlık... Muzaffer Sungur |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Böyle güzel, yerinde ve son derece gerekli internet siteniz ve gayretiniz için size teşekkür ederim.
Son yıllarda en çok konuşulan önemli bir değerimiz olan Kıbrıs'tan daha da önemli olan Türkçemize sahip çıkmalıyız. Yabancı kelime kullanmadan duygu ve düşüncelerimizi ifade edebilmeliyiz. Ulu önderin kurmuş olduğu Türk Dil Kurumunun da bu 50-60 yıllık sessizliğinden kurtulup canlı bir kurum haline gelmesini dilerim. |
|||||||||||
_________________ Prof. Dr. Orhan Özturan http://medicine.inonu.edu.tr/kbb
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
İlk defa böylesine seçkin, değerli kişilerin bir araya geldiği bir ortam görüyorum. Bu güzelliği yaşamak, bir şeyleri paylaşmak gerçekten çok güzel. Yazmaktan çekiniyorum. Ama buradaki her satır bana büyük zevk veriyor. Sanki kendimi yeniden keşfediyorum. Bu güzel ortama katılan herkese sonsuz şükrenlarımı sunuyorum. İnşallah bu böyle devameder.
Hürmetlerimle |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Ben öğretmenim ve Alanım Matematik olmasına rağmen Türk Dili ve Türk Dilinin doğru öğrenilmesi ve kullanılması konuları ile ilgiliyim. Nedeni tüm bilimleri öğrenebilmenin ve tüm yazılı kaynakları anlayabilmenin yorumlayabilmenin anahtarı olduğunu düşünüyorum. Zaman buldukça araştırmalar, yeni bilgiler üzerine yazışıyorum. Böyle bir sayfa düzenlediğiniz için sizi kutluyurum.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Sitenize ve sitenizin sayesinde benzer başka sitelere ilk kez giriş yaptım ve sayenizde birçok bilgi sahibi oldum Sizin Almanya'dan böyle bir site oluşturmanız benim açımdan ayrıca bir anlamı var. Oradaki gençlerin dillerini, sizin gibi ehil ellerde geliştirme şansları olması ne güzel. Sayenizde Türkçeye sahip çıkan çok değerli insanlardan ve onların bilgilerinden haberdar oldum, teşekkür ediyorum. Elinize ve emeğinize sağlık, başarılarınızın devamı dileğiyle mutlu günler.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
çağlar rıizvanoğlu
Misafir
![]() |
![]() |
merhaba, ilk önce böyle bir çalışma karşısında içime umut doğdu.Çünkü dilimiz hakkında zihnimizde belirsizligini koruyan birçok konu var.Hal böyle olunca deyim yerindeyse her kafadan bir ses çikıyor; bu aşamadan sonra biz öğreniciler olarak işin içinden çıkamıyoruz.Sadece belirsizlik yumagını bir defa daha dolamak bize kalan!TARAFSIZ bir değerlendirme kaynagı buldugum için bugünün en kazançlı işini yaptıgmı düşünüyorum.Sağlıcakla kalın...
onder_caglar@mynet.com ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, zirvedeolanlar.com değerlendirme, yorum bölümünden |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | KUTLAMA, HOŞ GELDİNİZ, ELEŞTİRİ, ÖNERİ | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |
Gücünü phpBB
Yazılımından Alır.
Arayüz Morpheus Destek canver.net & yigini
İçerik© DİLİMİZİ KORUYALIM, ONA SAHİP ÇIKALIM